Arkadaslar özetle, guvenli bölgede kalmak istiyorsaniz ve evinizde tek faz yani mono faz varsa, mobile connector alip evdeki 220v prizden max 3kwh sarj edin. Araba biraz uzakta ise o zaman uzatma yapacaginiz uzakligin kac metre oldugu degerini de goz onune alarak dogru kesitte bir uzatma kablosu yaptirin. Bu en dertsiz tasasiz yontem cunku hem mobile connector ve uzatma kablosunu istediginiz yere de goturursunuz, hem uretici ile anlasma/sozlesme gucu icinde kalirsiniz, hem de hicbiryere hat cekmek durumunda kalmazsiniz. Sadece mobile connector kullanmadan once evin sigorta değerleri ve tesisattaki kablo kesitleri uygun mu degil mi diye her ihtimale karsi elektrikciye genel bir kontrol ettirin yeterli. Eğer derseniz ki ben 7kwh yada 11kwh ile sarj edecegim o zaman is değişiyor. Bu durumda bir alternatif mono faz uzerinden mobile connector ile (ki tavsiye etmem cunku tek faza 7kwh yuklenmek bence riskli cunku o sıra evde ayni fazdan baska urunler de elbet kullanacaksinizdir) birlikte mavi uc diye gecen ucu da alip evinizden uygun bir yere 32A sigortali hat cekmeniz lazim fakat bu durumda hem sozlesme gucu bircok evde asilmis oluyor (asilmiyor olsa bile sarj sirasinda evde baska bir alet calisirsa risk almis olursunuz), hem de 32A sigortali bir hat cekimi yapmaniz lazim. Derseniz ki bende 3 faz var ve 7kwh yada 11kwh ile doldurmak istiyorum, o zaman sabit wall connector anlamli cunku 3 faz uzerinden daha az ampere daha cok guc cekersiniz ve evdeki diger aletler mono gibi tek faza yuklenmez. Bu arada tabii wall connector icin hat cektirmeniz lazim. Ayrica guvenli bolgede kalmak adına eger evdeki anlasma/sozlesme gucu 7kwh degerinden dusuk ise o zaman guc artışı istemeniz lazim (bunu yaptiran pek görmedim, risk alip kullanan cok ama ozunde yanlis bir kullanim).
Evet uygulama izin veriyor. Amper ayari yapabilirsiniz. Tesla sitesinde wall connector data sheet var. Oradan da gorebilirsiniz.