Selamlar, hayırlı olsun, çok güzel araç. Ben de zamanında ciddi şekilde düşündüm. Güle güle kullanın.
Açıkçası ben Tesla’nın süreci kötü yönettiğini düşünmüyorum. Evet eksikler olabilir ama Türkiye’ye getirilebilecek kadar araç stoğa ekleniyor ve isteyen alabiliyor. Özellikle her şeyin parayla döndüğü bu ortamda, 3-5 tane birden alabilecek kişiler hemen ulaşamıyorsa, bu da bizim gibi bireysel alıcılara bir fırsat yaratıyor.
Filo anlaşmaları yapmaları da doğal; her şirketin yıl sonuna kadar ulaşmak istediği hedefler var.
Galericiler de alıyor olabilir ama sınırlı sayıda olduğunu düşünüyorum.
Countryman örneğini vereyim: Temmuz teslim diyorlar ama galeriler şu an 2.3-2.4 milyon TL’den ilana koymuş bile. Bu mudur satış stratejisi?
Tesla gibi bir aracı bu seviyedeki fiyatlarla almak hâlâ ciddi bir avantaj. Diğer araçların aşırı pahalı olması da maalesef bizim ülkemizin ekonomi politikalarıyla ilgili.
PHEV’ler konusunda da kısa bir not:
Eğer aracı her gün şarj etmeyecekseniz, PHEV mantıklı değil. Çünkü kullanmasanız da 150 kg’a yakın bataryayı sürekli taşıyorsunuz.
Her gün şarj edecekseniz de, neden doğrudan bir EV (tam elektrikli) almıyorsunuz?
Tabii bu benim kişisel görüşüm, herkesin ihtiyaç ve bakış açısı farklı olabilir.